Evenement aanmelden

Wij nodigen u van harte uit om deel te nemen aan de aankomende editie van de Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW), die plaatsvindt van 9 tot en met 13 oktober. Ook in 2024 hebben we het thema gekozen: #30keerdragen.

Wat is #30keerdragen? Het thema #30keerdragen is gebaseerd op een eenvoudige maar sterke boodschap: het is niet nodig om fast fashion te omarmen om steeds weer de laatste trends te volgen. Door te investeren in kwalitatieve kledingstukken kunt u met één item minstens 30 keer een ‘nieuwe look’ creëren. Dit concept onderstreept de veelzijdigheid en duurzaamheid van hoogwaardige mode. We willen consumenten hiermee inspireren om kledingstukken eindeloos te variëren, met een duurzamer en creatiever consumptiepatroon tot gevolg. We helpen:

Textielafval te verminderen door de levensduur van kledingstukken te verlengen.

Creativiteit in de garderobe te bevorderen door klanten te laten zien hoe ze meer uit hun kledingkast kunnen halen.

Kosten te besparen voor consumenten, aangezien kwalitatieve items langer meegaan en veelzijdiger zijn. We verlagen in feite de ‘pay per wear’ in vergelijking tot Fast Fashion.

Aansluiting bij de Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid (UPV): De Uitgebreide Producentenverantwoordelijkheid (UPV) legt de verantwoordelijkheid voor de volledige levenscyclus van producten, inclusief de afvalfase, bij de producenten. Dit initiatief is ontworpen om de hoeveelheid afval te verminderen en recycling en hergebruik te bevorderen. Ons thema #30keerdragen sluit perfect aan bij de doelstellingen van de UPV doordat:

Vermindering van textielafval: Door consumenten aan te moedigen kledingstukken vaker te dragen, wordt de hoeveelheid weggegooid textiel significant verminderd.

Bevordering van duurzaamheid: Kwalitatieve en veelzijdige kledingstukken gaan langer mee, wat leidt tot minder aankopen van kwalitatief slechte kleding en daarmee minder afval.

Educatie en bewustwording: Deelname aan deze campagne helpt uw klanten bewust te maken van de impact van hun koopgedrag en moedigt hen aan duurzamere keuzes te maken.

We hopen dat u net zo enthousiast bent over dit thema als wij en dat u besluit deel te nemen aan deze belangrijke campagne.

Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen in de mode-industrie.

Meer informatie over deelname en de verschillende mogelijkheden vindt u in bijgevoegd document. Laten we samen streven naar een duurzamere toekomst.

We hebben uw verzoek in goede orde ontvangen,
we reageren binnen 2 werkdagen
Oops! Something went wrong while submitting the form.
No items found.