Over ons

Wat doen we?

Het hele jaar door werken wij met onze stichting Dutch Sustainable Fashion Week aan de ontwikkeling van een landelijke eventweek, waarin we duurzame ontwikkelingen onder de aandacht brengen van mode minnend Nederland. Via diverse media kanalen en evenementen komen we in contact met de samenleving, waarbij we inspireren en stimuleren tot directe actie ten gunste van een groenere, schonere en eerlijkere mode-industrie. 

We werken samen met een groot aantal individuen, organisaties, overheden, scholen, bedrijven, merken en instellingen om een brede doelgroep aan te spreken en te kunnen bereiken. Hiermee jagen wij de duurzame transitie in deze sector aan. 

We willen ervoor zorgdragen dat mensen van alle achtergronden zich deelgenoot voelen van deze community. Dit doen we door dit onderwerp aantrekkelijk en relevant te maken voor vele verschillende doelgroepen en deze via toegespitste evenementen te bereiken en deelgenoot te maken.

WE ARE THE 
future OF 
FASHION
future

Hoe gaan we te werk?

Al onze activiteiten zijn zonder winst oogmerk. Met onze partners zoeken we naar de meest optimale invulling van de samenwerking, en kijken naar de behoeften en interesse van het publiek van onze partners. Hierbij benadrukken wij dat wij geen activistische benadering ambiëren, maar juist op een meeslepende manier willen inspireren en hiermee mensen deelgenoot willen maken van de duurzame modetransitie. Dit kan sec informatief zijn, maar ook door het leren van vaardigheden of juist op een creatieve, spraakmakende wijze samen aan een event werken.

Wie profiteert hiervan?

De samenleving en de planeet.We kunnen collectief afstappen van de consumptie van Fast Fashion. Onze schadelijke impact op het milieu zal hiermee verminderen, waar we allemaal van profiteren.

TEAM

Cecile Scheele

Initiatiefnemer en bestuurslid

Initiatiefnemer en bestuurslid

De DSFW is ontstaan vanuit haar passie, om de duurzame transitie in de modeindustrie te bespoedigen. Zij werkt al meer dan 10 jaar aan duurzaamheid in deze sector, en daarvoor in andere sectoren. Vanaf 2011 runt zij haar duurzame importbedrijf Goodbrandz, waarbij zij retailers enthousiasmeert om meer duurzame labels in hun winkel te verkopen. In 2014 richtte zij de Dutch Sustainable Fashion Week op om duurzame mode relevanter, toegankelijker en inclusiever te maken voor consumenten. In 2023 werd 10 jaar DSFW in de 8 grootse steden van Nederland  gevierd.  

Alexandra Linn

Programmamanager Jongeren

Programmamanager Jongeren

Alexandra heeft een jarenlange achtergrond in de mode-industrie en werkte o.a. voor verschillende modemerken. Alexandra is gepassioneerd over het ondersteunen van verandering in de mode-industrie en het omarmen van duurzamere manieren van leven en kleden. Zij gelooft dat kleine dagelijkse veranderingen echt een verschil kunnen maken in het verminderen van onze impact op mens en milieu en dat duurzaam leven deel kan uitmaken van ieders leven, op wat voor een manier dan ook.

Alexandra zet zich bij uitstek in om jongeren te informeren en enthousiasmeren in het maken van duurzamere keuzes. Zij zet jaarlijks een breed en inspirerend programma neer binnen de DSFW, samen met verschillende partners met het gemeenschappelijke doel om duurzame verandering teweeg te brengen.

Open positie

Partnerships

Partnerships

Press &  PR

Press & PR

Open positie voor 2024

Marjolein Mesman

Retailcommunicatie

Retailcommunicatie

Marjolein is een echte retail kenner, trainer en adviseur bij CUBE Retail. Ze is gespecialiseerd in ketensamenwerking en de customer journey van fashion retail. “Wij willen mensen en organisaties beter maken en impact vergroten.” Vanuit het retail onderzoeksproject Next Fashion Retail onderzoekt zij hoe de retailer zelf zijn aanpak en aanbod kan innoveren: hoe kunnen diensten, expertise, de sfeer en de unieke retail beleving het koopgedrag van duurzame kleding beïnvloeden. Ism de DSFW ontwikkelde en implementeerde zij de communicatie tools voor het fashion MKB.

Stedelijke programma managers

ProgrammamanagersA - Amsterdam : Roosmarie Ruigrok is de programma manager in Amsterdam.  Roosmarie is een ervaren textiel specialist en heeft haar sporen verdiend als inkoper, en eigenaar van haar eigen bedrijf Promax Corporate Fashion. Zij is al ruimt 20 jaar actief in de duurzame mode en textiel en heeft oa gewerkt bij Fair Wear Foundation, Fairtrade als cotton manager en is betrokken bij zeer veel initiatieven als de Green Deal Circular Denim. Dit doet zij vanuit haar ethical mode platform Clean & Unique, het eerste duurzame platform voor modeondernemers. Zowel in 2022 als in 2023 heeft zij met haar team een prachtig Experience Centre neergezet. Neem contact op met Roosmarie:

E - Eindhoven : Ralf Immens is programma manager in Eindhoven. Ralf is een gedreven ondernemer en zelfstandige professional die kansen omzet in sterke plannen en samenwerkingen. Met zijn talent om belangen af te stemmen tussen verschillende partijen, brengt hij energie en groei in projecten. Met focus op duurzaamheid en verbetering van leefomgeving, heeft hij in 2023 bewezen een mooi Experience Centre en resultaten behaald. Neem contact op met Ralf:

E - Enschede : Annemarie Huirne is programma manager in Enschede. Annemarie is oprichter en teamlid van Overlap in Enschede. Een gedreven professional om de manier waarop we mode creëren en beleven te veranderen met aandacht en respect voor mens, natuur en milieu. In 2023 heeft zij met haar team een fantastich Experience Centre uitgerold. Neem contact op met Annemarie:

H - Haarlem ; Manon Ketting: De organisatie van de activiteiten in Haarlem liggen bij de Gemeente Haarlem. Al diverse jaren is gemeente Haarlem een actieve partner van de DSFW. Neem contact op met Manon:

M - Maastricht : Vera Suer is programma manager in Maastricht. Vera is eigenaar van het online platform SUETER bv. Sueter is een platform dat het mogelijk maakt om de nieuwste mode te dragen. De missie is om een duurzame en circulaire benadering van mode te bevorderen, door een platform te creëren dat het tijdelijk bezitten van kleding gemakkelijk en toegankelijk maakt.  Vera werkt sinds 2023 met de DSFW samen. In 2024 zal zij een Experience Centre in Maastricht op zetten. Neem contact om met Vera:

R  - Rotterdam : Monique Drent is de programma manager in Rotterdam, zij is een pionier op het gebied van circulair ondernemerschap, met een focus op het verduurzamen van de textielindustrie. Ze is mede-oprichter van de The Swapshop. Bij deze keten van kledingruilwinkels kan je kleding ruilen in plaats van kopen. In 2021 werd Monique verkozen tot één van de meest duurzame jongeren van Nederland in de Duurzame Jonge 100, dankzij haar inzet voor het verduurzamen van de Nederlandse textielindustrie. In 2023 heeft zij met haar team een prachtig Experience Centre neergezet.  Neem contact op met Monique:

T - Tilburg : Joris van Riel is programma manager in Tilburg. Joris is een kwartiermaker op Circulaire Economie en met name op textiel. Hij werkt vanuit zijn onderneming BONK op diverse onderdelen als een textiel festival . Hier komen de werelden samen met de DSFW. Hij weet hoe je mensen activeert hen om samen met hun ketenpartners en collega-ondernemers aan de slag gaan. Neem contact op met Joris:

U - Utrecht : Janneke Cloosterman is de programma manager in Utrecht. Janneke is een sustainable fashion stylist. Gedreven vanuit haar liefde voor mode, styling en duurzaamheid laat zij graag een ander geluid horen in de modewereld. Ze laat zien dat het ook anders kan door minder te consumeren, meer te combineren, je eigen stijl te ontdekken en bewuste duurzame keuzes te maken in je aankopen. Dus niet impuls gedreven , maar bewust. Door het creëren van meer bewustzijn rondom (duurzame) mode hoopt Janneke de wereld van jezelf en die van ons allemaal iets mooier te maken. Daarnaast is Janneke een verbinder en heeft vele contacten in Utrecht op duurzaam modegebied. In deze hoedanigheid is zij betrokken bij de DSFW en zet zich sinds 2023 in voor het programma in Utrecht. Neem contact op met Janneke:


Dutch Design Agency

Branding & website

Branding & website

Wij zijn een creatief bureau gespecialiseerd in branding en werken samen met merken die met creativiteit de wereld willen verbeteren. Met ons multidisciplinaire team van getalenteerde strategen, ontwerpers, digitale experts en merkbouwers zijn wij altijd op zoek naar creatieve manieren om de complexe branding-uitdagingen van vandaag aan te pakken.

Barhey

Webcontent & Social graphics

Webcontent & Social graphics

Ieder jaar staan wij paraat voor de DSFW. Voornamelijk op het gebied van de inrichting van de website van de DSFW en invulling van de social media.

ADVIESCOMMISSIE

Cecile Scheele

Founder/General Manager
Founder/General Manager

De DSFW is ontstaan vanuit haar passie, om de duurzame transitie in de modeindustrie te bespoedigen. Zij werkt al meer dan 10 jaar aan duurzaamheid in deze sector, en daarvoor in andere sectoren. Vanaf 2011 runt zij haar duurzame importbedrijf Goodbrandz, waarbij zij retailers enthousiasmeert om meer duurzame labels in hun winkel te verkopen. In 2014 richtte zij de Dutch Sustainable Fashion Week op om duurzame mode relevanter, toegankelijker en inclusiever te maken voor consumenten.

Jolande Sap

Voorzitter
Voorzitter

De DSFW is ontstaan vanuit haar passie, om de duurzame transitie in de modeindustrie te bespoedigen. Zij werkt al meer dan 10 jaar aan duurzaamheid in deze sector, en daarvoor in andere sectoren. Vanaf 2011 runt zij haar duurzame importbedrijf Goodbrandz, waarbij zij retailers enthousiasmeert om meer duurzame labels in hun winkel te verkopen. In 2014 richtte zij de Dutch Sustainable Fashion Week op om duurzame mode relevanter, toegankelijker en inclusiever te maken voor consumenten.

Ewa Skotnicki

Vice-voorzitter
Vice-voorzitter

De DSFW is ontstaan vanuit haar passie, om de duurzame transitie in de modeindustrie te bespoedigen. Zij werkt al meer dan 10 jaar aan duurzaamheid in deze sector, en daarvoor in andere sectoren. Vanaf 2011 runt zij haar duurzame importbedrijf Goodbrandz, waarbij zij retailers enthousiasmeert om meer duurzame labels in hun winkel te verkopen. In 2014 richtte zij de Dutch Sustainable Fashion Week op om duurzame mode relevanter, toegankelijker en inclusiever te maken voor consumenten.

Jan Van Der Horst

Penningmeester
Penningmeester

De DSFW is ontstaan vanuit haar passie, om de duurzame transitie in de modeindustrie te bespoedigen. Zij werkt al meer dan 10 jaar aan duurzaamheid in deze sector, en daarvoor in andere sectoren. Vanaf 2011 runt zij haar duurzame importbedrijf Goodbrandz, waarbij zij retailers enthousiasmeert om meer duurzame labels in hun winkel te verkopen. In 2014 richtte zij de Dutch Sustainable Fashion Week op om duurzame mode relevanter, toegankelijker en inclusiever te maken voor consumenten.

No items found.