WE fashion

De missie van WE is mode verduurzamen door de juiste balans te vinden tussen mens, milieu en economisch belang. Lees meer informatie over het WE CARE programma op www.wefashion.com/sustainability

De DSFW 5 FAQ’s

Met het ‘WE Care’-programma zetten wij ons in voor een socialere en transparante toeleveringsketen en meer duurzame producten. Al het katoen wat WE Fashion inkoopt is duurzaam, en ook kopen we steeds meer gerecyclede materialen in. We werken nauw samen met de fabrieken die voor ons produceren en helpen ze om stappen te maken naar eerlijke arbeidsomstandigheden. Wij weten van elk product in welke fabriek het is geproduceerd, en doen mee aan projecten in bijvoorbeeld India en Bangladesh om de arbeiders in fabrieken te helpen. Op het hoofdkantoor en in de winkels nemen we de verantwoordelijkheid voor onze eigen voetafdruk. Zo hebben we meer dan 800 zonnepanelen op het dak van het distributiecentrum liggen en kopen we alleen maar groene energie in. Om wat terug te doen voor de samenleving hier in Nederland en in productielanden hebben we de stichting ‘WE Get Together’ opgericht.

Alle katoen is duurzaam bij WE Fashion, dus dat is altijd een goede keuze. Maar we gebruiken meer verschillende soorten duurzame materialen, zoals linnen en TencelTM. Als een product voor meer dan de helft van de materialen duurzaam ingekocht is, zit er achter het prijskaartje een tag waarop we uitleggen welk materiaal erin zit. Ook via de webshop kun je deze informatie vinden.

Daarnaast kun je op wefashion.com onder het kopje ‘duurzaamheid’ veel informatie vinden, zoals een lijst met fabrieken waar de kleding wordt geproduceerd.

Wij hebben rechtstreeks contact met de fabrieken die onze kleding produceren en bezoeken de fabrieken ook regelmatig. Tijdens deze bezoeken bespreken we dan bijvoorbeeld ook de punten die naar voren gekomen zijn tijdens de laatste inspectie van Amfori BSCI. WE Fashion is lid van dit initiatief, dat zich inspant voor betere arbeidsomstandigheden in productielanden.

WE Fashion is ook aangesloten bij het Convenant Duurzame Kleding en Textiel, waar we samen met andere bedrijven, de overheid, vakbonden en belangenbehartigers werken aan verbetering in de productieketen en verduurzaming van de processen bij modebedrijven.

In het duurzaamheidsverslag dat wij jaarlijks publiceren kun je lezen welke doelen we voor 2025 gesteld hebben, en wat we tot nu toe al bereikt hebben. Het gebruik van duurzaam ingekochte katoen levert besparingen op in het gebruik van kunstmest, water en pesticides, maar levert de boeren ook betere inkomsten op. In India hebben we bij een aantal spinnerijen een dialoog geïntroduceerd met een lokale partij, die werknemers helpt om voor zichzelf op te komen. En door groene energie zelf op te wekken met zonnepanelen verlagen we onze CO2-voetafdruk.

Tijdens het produceren en gebruiken van kleding worden energie, water en chemicaliën gebruikt, waarvan de helft voor rekening komt van de consument tijdens het gebruik. Daarom is het heel belangrijk dat consumenten weten hoe ze de kleding zo milieuvriendelijk kunnen reinigen. Op het waslabel in de kleding van WE Fashion staat een link naar de website van Clevercare. Op de website clevercare.info vind je heel veel tips om duurzamer met je producten om te gaan. Dat komt niet alleen het milieu ten goede, maar ook het product zelf blijft langer mooi en kost je zelf ook minder energie en water.

We Fashion Vestigingen:

Bekijk hier alle We Fashion vestigingen

De missie van WE is mode verduurzamen door de juiste balans te vinden tussen mens, milieu en economisch belang. Lees meer informatie over het WE CARE programma op www.wefashion.com/sustainability De DSFW 5 FAQ's 1. Benieuwd welke stappen wij zetten richting verantwoorde mode? Met het 'WE Care'-programma zetten wij ons in voor een socialere en transparante…