UseDem

To Create – To Connect – To Protect

UseDem is een Denim Upcycle Project waarbij we van afgekeurde jeans/denim een hippe nieuwe tassen en accessoires collectie maken. Don’t trow away – UseDem!

Actie

UseDem organiseert samen met The Dressmaker Academy een Denim Upcycle Weekend in ons kantoor in Edam. Op de begane grond zit het naai atelier van The Dressmaker Academy geïnteresseerden zijn ze van harte welkom 17 oktober (vanaf 13.00 uur) en 18 oktober (vanaf 10.00 uur in Edam.)

De DSFW 5 FAQ’s

Ons DNA is het upcyclen van afgekeurde denim, dus alles wat weggegooid wordt door leveranciers en producenten, willen wij hergebruiken. Verder werken er in ons atelier in Shanghai alleen medewerkers met een lichamelijke handicap. We combineren het menselijke en het milieu verantwoorde aspect. Momenteel produceren we nog in China maar we zijn in verregaande gesprekken met ateliers in Nederland om hier te produceren. Dan zou het cirkeltje rond zijn. Er is hier zoveel textiel afval, dat kan gewoon hergebruikt worden.. door ons;).

Alles uit onze collectie is vervaardigd uit hergebruik. Dus je zal niets vinden dat nieuw voor ons geproduceerd is. De buckles en accessoires zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. Onze eerste collectie had nog banden/tape gemaakt van polyester, maar die zijn we nu ook aan het vervangen door gerecycled materiaal.

Op onze website usedem.nl kun je een filmpje zien van ons atelier (Home Sweet Home). Dit zijn de mensen die jouw tas maken. Het atelier wordt gerund door een Nederlander die al ruim 20 jaar in China woont en zich inzet voor deze mensen. Het is hartverwarmend om te zien hoe er daar gewerkt wordt. Er wordt samen gegeten en iedereen gaat respectvol met elkaar om. Echt heel mooi, kleinschalig en eerlijk.

Door een UseDem artikel aan te schaffen, zorg je er voor dat een spijkerbroek niet weggegooid wordt. Van bijvoorbeeld onze BuddyBag houden we maar 2% stof over van een grote heren spijkerbroek. Elk onderdeel wordt hergebruikt. Het is een lastige tas om te produceren en we zijn continu aan het kijken hoe we het materiaalgebruik kunnen verbeteren. Onze laatste versie YKK-ritsen zijn nu ook gerecyclede ritsen. Daar zijn we echt heel blij mee.

Denim is qua materiaal onverwoestbaar. Helaas is het hele productieproces vreselijk vervuilend, dus als het eenmaal gemaakt is, kunnen we maar beter zorgen dat het niet meer weggegooid wordt en in het milieu terecht komt. Je hoeft niet echt iets aan onze tassen te doen.

To Create - To Connect - To Protect UseDem is een Denim Upcycle Project waarbij we van afgekeurde jeans/denim een hippe nieuwe tassen en accessoires collectie maken. Don't trow away - UseDem! Actie UseDem organiseert samen met The Dressmaker Academy een Denim Upcycle Weekend in ons kantoor in Edam. Op de begane grond zit het naai atelier…