Tramontana

Tramontana maakt sprankelende collecties met unieke prints, sterke basics en een perfecte pasvorm voor iedere vrouw. In 2020 hebben we diverse styles uitgebracht in duurzamere materialen: EcoVero™ en gerecycled polyester. Dit is een ongoing process en het doel is om in 2025 30% duurzamere materialen te gebruiken in de collectie.

Acties

Op maandag 28 september tussen 11:00 en 12:30  kun je Fleur ’t Hooft – Manager Buying & Production bij Tramontana – bevragen over duurzame stappen die gemaakt worden!

Fleur is te bereiken op 020-4976643.

De DSFW 5 FAQ’s

Samen met onze medewerkers op het hoofdkantoor, de leveranciers en partners waar we een jarenlange relatie mee hebben opgebouwd, willen we het productieproces stap voor stap verduurzamen. We produceren op basis van voororder en proberen hiermee waste te voorkomen. Zo kijken we ook aan de start van elke nieuwe productie naar de mogelijkheden om een duurzamer materiaal te gebruiken. In 2020 zijn er diverse styles geproduceerd in duurzamere opties zoals EcoVero™ viscose en recycled polyester. Dit blijft een ongoing process en het doel van Tramontana is dan ook om in 2025 20% duurzamere materialen te gebruiken in onze Tramontana collecties. We zeggen expres duurzamere i.p.v. duurzame, want mode is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld en wij proberen dit dan ook stapje voor stapje aan te pakken.

De items uit onze collectie die gemaakt zijn van een duurzamere stof zijn te herkennen aan de speciale hangtags. Hier staat op vermeld wanneer het item gemaakt is van EcoVero™ viscose of van recycled polyester.

Er is een Code of Conduct met onze partners en leveranciers opgesteld waarin we afspraken hebben staan waarmee we niet alleen de kwaliteit van de producten willen waarborgen, maar ook de arbeidsomstandigheden in de betreffende fabrieken en het verminderen van de impact op het milieu en dierenwelzijn. Ook hebben wij een restricted substance list opgesteld, wat inhoudt dat bepaalde chemicaliën die slecht zijn voor mens en milieu niet gebruikt morgen worden in het productieproces van Tramontana. Alle fabrieken waarmee we samenwerken zijn dan ook BSCI geaudit.

De kwaliteit van onze collecties is zodanig hoog dat alle items meerdere seizoen meegaan. In 2020 zijn er diverse styles geproduceerd in duurzamere opties zoals EcoVero™ viscose en recycled polyester. De productie van deze materialen zijn minder belastend voor het milieu.

Als consument zie je het waarschijnlijk ook al vaker om je heen: verduurzaming in allerlei vormen. Zo ook steeds meer in de fashion industrie. Wellicht kijk je al nauwkeurig naar welke materialen er gebruikt worden? Hartstikke goed. Daarnaast zijn er ook nog dingen die jij als consument zelf kan doen om je kleding langer mee te laten gaan en zo dus te verduurzamen.

• Kies voor kwalitatief goede materialen die langer meegaan

• Was je kleding altijd op 30 graden, dit komt de kleding ten goede, maar ook het milieu

• Ben je uitgekeken op een bepaald item? Wissel kleding uit met een vriendin

Zo zorgen we samen voor verduurzaming en minder waste.

Tramontana maakt sprankelende collecties met unieke prints, sterke basics en een perfecte pasvorm voor iedere vrouw. In 2020 hebben we diverse styles uitgebracht in duurzamere materialen: EcoVero™ en gerecycled polyester. Dit is een ongoing process en het doel is om in 2025 30% duurzamere materialen te gebruiken in de collectie. Acties Op maandag 28 september…