Superrebel

SuperRebel presenteert met veel trots de nieuwe winter collectie.  Er wordt gebruik gemaakt van hoog kwalitatieve stoffen waarbij > 65% van de collectie sustainable is oa door het gebruik van recycled polyester.  Het fel geborduurde rebel logootje staat voor ‘sustainable item’.

De DSFW 5 FAQ’s

SuperRebel is onderdeel van de Jolo Fashion Group. Als groep van gespecialiseerde kinderkledingmerken zijn zij bezig met de toekomst van kinderen, vandaag. Hun duurzaamheidsbeleid is gebouwd op 3 pilaren: een sociale en duurzame keten, duurzame materialen en samen leren van en met onze partners.

In de jassen van onze duurzame collectie wordt gebruik gemaakt van gerecycled polyester. Dit betekent dat grondstoffen opnieuw gebruikt worden, waardoor de afvalberg een beetje kleiner wordt.

De sustainable artikelen van SuperRebel zijn herkenbaar door het groen geborduurde duiveltje op mouw/schouder.

SuperRebel is trouw aan haar leveranciers en werkt met een vaste poule van fabrikanten. We zien onze fabrikanten als partners en geloven in de power van partnership.

We bezoeken de fabrieken waar onze producten geproduceerd worden regelmatig. Dit doen we om de kwaliteit van onze productie te borgen, maar ook om een band met onze fabrikant op te bouwen en van elkaar te leren. Daarnaast vinden we het belangrijk om met eigen ogen te zien dat de werknemers in de fabrieken een veilige werkplek hebben.

Jolo Fashion Group (waar wij als SuperRebel onderdeel van zijn) heeft een set aan ‘Minimum Requirements’ ontwikkeld voor de fabrieken waar ze mee samenwerken. Volgens deze voorwaarden moeten fabrieken onder andere transparant zijn over waar de kleding geproduceerd wordt en dienen de werknemers in de fabrieken een veilige werkplek te hebben, beschermd te worden en een eerlijk loon te verdienen.

In de jassen van onze duurzame collectie wordt gebruik gemaakt van gerecycled polyester. Hierdoor wordt de afvalberg een beetje kleiner en hoeven er minder nieuwe grondstoffen aangeboord te worden. Door een jas uit onze duurzame collectie te kopen draag je hier dus een aan steentje bij!

Door zo weinig mogelijk met de wasmachine te wassen blijft een kledingstuk het langst mooi. Het vermijden van wasverzachter en minimaliseren van het gebruik van wasmiddel draagt ook bij aan de beter milieu.

SuperRebel presenteert met veel trots de nieuwe winter collectie.  Er wordt gebruik gemaakt van hoog kwalitatieve stoffen waarbij > 65% van de collectie sustainable is oa door het gebruik van recycled polyester.  Het fel geborduurde rebel logootje staat voor 'sustainable item'. De DSFW 5 FAQ's 1. Benieuwd welke stappen wij zetten richting verantwoorde mode? SuperRebel…