Scotch & Soda

Bij Scotch & Soda zijn we van mening dat mooie ontwerpen niet duur mogen zijn. Als onderdeel van ons streven om een verantwoordelijker en transparanter bedrijf te worden, richten we ons op het verkleinen van onze ecologische voetafdruk door elke dag slimmere keuzes te maken.

De DSFW 5 FAQ’s

Duurzaamheid raakt alle onderdelen van ons merk, van ons hoofdkantoor tot onze leveranciers en winkels. We doen veel achter de schermen om vooruitgang te boeken op dit gebied, waaronder het gebruik van meer verantwoorde vezels in onze collecties en het focussen op waterbesparende technieken bij onze denimproductie. Voor ons strekt de zorg voor de wereld waarin we leven zich ook uit tot andere projecten. Bijvoorbeeld door te doneren aan goede doelen zoals The Hunger Project, of door tijd te besteden aan het opruimen en plasticvrij maken van de Amsterdamse grachten.

Onze verantwoorde stijlen zijn verspreid over de hele collectie en de meesten kun je herkennen aan een speciale hang-tag. Al onze cosmetica wordt niet op dieren getest en al het leer dat in de collectie wordt gebruikt, moet een bijproduct zijn van producenten met ethische handelspraktijken.

Tijdens DSFW (en daarbuiten) zullen onze winkelmedewerkers je altijd graag naar de stijlen met verantwoorde kenmerken leiden, dus aarzel niet om het te vragen.

Maatschappelijk verantwoorde mode creëren begint met transparantere productieactiviteiten. We hebben veel energie gestoken in het selecteren van de fabrieken en partners waarmee we samenwerken, waarbij we alleen werken met fabrieken en leveranciers met een strikt milieubeleid en goede arbeidsomstandigheden. We zijn trots op onze langdurige relaties met hen, waarvan sommige al meer dan 20 jaar bestaan.

Al onze productiefabrieken hebben de Amfori BSCI-gedragscode ondertekend, die de fundamentele arbeidsrechten omvat, zoals een eerlijke beloning, respect voor de gezondheid en veiligheid van werknemers, uitsluiting van kinderarbeid, fatsoenlijke werktijden en ethisch zakelijk gedrag.

Naast de Amfori BSCI-norm voldoet 20% van onze fabrieken aan andere belangrijke normen. Deze omvatten de ISO 1400, waarin eisen zijn opgenomen voor effectieve milieumanagementsystemen; de SA8000, een instantie die sociaal aanvaardbare praktijken op de werkplek aanmoedigt; de Global Organic Textile Standard (GOTS); en de Global Recycle Standard (GRS).

Verantwoord ontwerpen begint allemaal bij de ruwe grondstoffen. Bij elke collectie streven we ernaar om meer verantwoorde vezels in de collectie te integreren – biologisch katoen, gerecyclede garens en gerecyclede vullingen voor jassen, evenals slimme keuzes voor duurzame vezels zoals TENCEL ™. We maken ook deel uit van het Better Cotton Initiative (BCI), een wereldwijde non-profitorganisatie die ernaar streeft ‘de wereldwijde katoenproductie beter te maken voor de mensen die het produceren, beter te maken voor het milieu waarin het groeit en het beter te maken voor de toekomstsectoren. Water besparen is ook een belangrijk onderwerp voor ons, vooral bij de productie van onze denim. Zo werken we aan het doel om in de komende twee jaar 50% water te besparen in vergelijking met conventionele methoden om een spijkerbroek te maken.

Een balans tussen kwaliteit, comfort en duurzaamheid staat voorop bij de keuze van onze materialen. Toch zijn het niet alleen de stoffen die we overwegen, we ontwerpen ook kledingstukken die seizoen na seizoen kunnen worden gedragen. We willen dat je houdt van wat je koopt, daarom hebben we een paar eenvoudige tips om je te helpen het meeste uit je kleding te halen.

Zorg goed voor je kledingstukken, volg het advies op het was etiket en berg ze op de juiste manier op om ervoor te zorgen dat ze er op hun best blijven uitzien.

Bedenk hoeveel je je kleding wast. Niet alles hoeft zo vaak gewassen te worden, zoals bijvoorbeeld denim. Er zijn ook slimme manieren om uw kleding tussen de wasbeurten op te frissen, waardoor je ook water bespaart.

Vergaar tips over hoe je je kledingstuk op een andere manier kunt stylen. Door een nieuwe look te creëren, zal je het kledingstuk vaker op verschillende manieren dragen waardoor je meer uit één item kunt halen.

Vergeet niet om kledingstukken te repareren – vraag in onze winkels om advies over reparaties. Mocht je nou echt niet meer van het kledingstuk houden, geef het dan cadeau, ruil het of doneer het en maak iemand anders blij.

We vertellen je graag meer over hoe je het meeste uit je kleding kunt halen. Bezoek een van onze vijf winkels die deelnemen aan DSFW en vraag onze winkelstylisten om handige tips.

Locaties

Hieronder vindt u de lijst met winkels die deelnemen aan DSFW:

• Amsterdam, Heiligeweg 34-36, 1012XS   

• Breda, Houtmarkt 1, 4811 JC

• Eindhoven, Rechtestraat 36a, 5611 GS

• Rotterdam, Meent 95, 3011 JG

• Maastricht, Wolfstraat 18, 6211 GN

Bij Scotch & Soda zijn we van mening dat mooie ontwerpen niet duur mogen zijn. Als onderdeel van ons streven om een verantwoordelijker en transparanter bedrijf te worden, richten we ons op het verkleinen van onze ecologische voetafdruk door elke dag slimmere keuzes te maken. De DSFW 5 FAQ's 1. Benieuwd welke stappen wij zetten…