Moodstreet

Moodstreet Petit is een duurzame collectie voor newly borns tot peuters. Een mooie, neutrale collectie van tijdloze silhouetten voor het hele jaar. Dagelijks, zacht comfort, in de best beschikbare, biologische katoen en GOTS, duurzaam en sociaal verantwoord geproduceerd.

De DSFW 5 FAQ’s

Voor ons gaat duurzaamheid verder dan het gebruik van organisch katoen.

Tijdloze modellen, gemaakt om lang mooi te blijven. Zoveel mogelijk bestaand uit 1 grondstof, zodat recycling makkelijker realiseerbaar wordt. Met onze productie streven we Zero-Waste na. Wat betekent geen of nauwelijks snij-afval door slim omgaan met ontwerp en stof. We kijken graag naar het hergebruik van materialen, of dat nou om plastic gaat of recycled papier voor onze dozen, om de footprint van onze producten zo laag mogelijk te houden.

Om zeker te weten dat onze kleding echte biologisch katoen bevat werken we met GOTS gecertificeerde materialen. GOTS (Global Organic Textile Standard) betekent organic kleding en sociale verantwoordelijkheid. Vanaf het inzaaien en oogsten van de grondstof, tot aan de afwerking van het product. GOTS staat voor eerlijke lonen voor iedereen.

Het GOTS label houdt ook in dat er geen schadelijke chemicaliën gebruikt zijn, wat beter is voor het zachte babyhuidje. Onze artikelen dragen het GOTS gecertificeerd label zichtbaar op een hangtag.

Zeker! We gaan zelf naar onze leveranciers. We willen graag werken producenten die net als wij begaan zijn met het product. We willen graag zien dat ‘t op een goede manier gemaakt wordt, voor mens en milieu. En ook eerlijk waarbij we willen voorkomen dat de prijs daarvan aan de andere kant van de wereld betaald wordt.

Om zeker te weten dat onze kleding echte biologisch katoen bevat werken we met GOTS gecertificeerde materialen.

Het creëren van een duurzaam product begint al bij het ontwerp. Tijdloze modellen, in de best beschikbare, biologische katoen en GOTS.  Gemaakt om lang mooi te blijven. En zoveel mogelijk bestaand uit 1 grondstof, zodat recycling makkelijker realiseerbaar wordt. Om katoen te verbouwen worden er veel chemicaliën gebruikt in de vorm van pesticiden. Die pesticiden zorgt voor giftige grond en grondwater, dus is het schadelijk voor mens en dier.

Bij biologisch katoen worden er geen chemische pesticiden gebruikt. Geen schadelijke stoffen voor onszelf en onze flora en fauna. Maar ook de katoenboer leeft daardoor een stuk langer! Daarnaast wordt er nog eens veel minder water gebruikt bij de verbouwing van biologisch katoen.

Babykleding wordt natuurlijk wel extreem goed ‘gedragen’ 😉 En moet daardoor regelmatig gewassen worden. Binnenstebuiten wassen, op een lage temperatuur, zonder wasverzachter is het beste. En aan de waslijn hangen, liever geen droger gebruiken. De hitte van de droger is echt slecht voor de stof van het artikel.

Moodstreet Petit is een duurzame collectie voor newly borns tot peuters. Een mooie, neutrale collectie van tijdloze silhouetten voor het hele jaar. Dagelijks, zacht comfort, in de best beschikbare, biologische katoen en GOTS, duurzaam en sociaal verantwoord geproduceerd. De DSFW 5 FAQ's 1. Benieuwd welke stappen wij zetten richting verantwoorde mode? Voor ons gaat duurzaamheid…