King Louie

King Louie ontwerpt kleurrijke, eigenzinnige en originele dameskleding met een grote keuze aan (vintage geïnspireerde) prints en silhouetten. Kleding met een uitstekende pasvorm die zo duurzaam mogelijk is geproduceerd. King Louie wil vrouwen inspireren hun eigen stijl te vinden en te laten zien wie ze zijn

Acties

King Louie Sustainable Styling Masterclass

Onze styliste geeft op 28 september om 12:00 uur via IGTV een online masterclass over het stylen en dragen van items uit onze duurzame collectie. Ook deelt ze haar favoriete duurzame styling tips en trics. Naast een flinke dosis inspiratie is er ook ruimte voor het stellen van vragen.

De DSFW 5 FAQ’s

King Louie wil een zo duurzaam mogelijk product maken. Wij zien dit als een voortdurend verbeterproces en blijven continu stappen zetten in ons gehele productie- en distributieproces. Denk aan keuzes voor grondstoffen, productieprocessen, logistiek en manieren van ondernemen.

Op het moment dat je goed nadenkt over een aankoop maak je al de eerste duurzame keuze: ‘Heb ik het kledingstuk echt nodig en hoe vaak ga ik het dragen?’. Een truc die wij aanraden is dat je kunt nadenken of je het kledingstuk minimaal 30 keer gaat dragen. Is het antwoord ja dan lijkt het een goede aankoop is het antwoord nee dan kun je het misschien beter laten hangen. Naast de noodzaak van het kledingstuk is het ook verstandig om te kijken naar het materiaal. Kies waar mogelijk voor duurzame stoffen zoals biologisch katoen, Ecovero, Tencel of gerecycled polyester. 

Wij vinden het belangrijk dat King Louie producten maatschappelijk verantwoord en onder eerlijke arbeidsomstandigheden worden gemaakt. Daarom zijn wij aangesloten bij Fair Wear Foundation. We hebben intensief contact met onze leveranciers en gaan voor langdurige en duurzame samenwerkingen. Met sommige fabrikanten werken we al meer dan 20 jaar samen. Deze fabrikanten werken volgens de strenge regels van Fair Wear Foundation en worden jaarlijks uitvoerig gecheckt door middel van audits. Transparantie is belangrijk voor ons. Daarom hebben we sinds heden de gegevens van onze fabrikanten vermeld op onze website. Je vindt deze informatie op de product detail pagina van een artikel of op de pagina over onze fabrikanten.

Wij streven ernaar om elke collectie meer duurzame materialen te gebruiken. Sinds de SS20 collectie (gestart januari 2020) is 33% van onze collectie gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen, gerecycled polyester, Tencel en EcoVero. Dit is een verdubbeling ten opzichte van een aantal jaar geleden.

Het is onze ambitie om in 2022 een collectie te hebben die voor 50% uit duurzame materialen bestaat. Ook streven we ernaar om het percentage biologisch katoen dat we in onze collecties gebruiken te verhogen van 46% naar 75% in 2022.

Wij maken kleding waar je vrolijk van wordt. En het liefst seizoenen lang. Jouw lievelingsjurk gaat jaren mee als je er goed voor zorgt. Op de website King Louie hebben we daarom alle wastips voor je op een rijtje gezet. Lees ze hier

https://www.kinglouie.nl/care/wassen-en-verzorgen

King Louie ontwerpt kleurrijke, eigenzinnige en originele dameskleding met een grote keuze aan (vintage geïnspireerde) prints en silhouetten. Kleding met een uitstekende pasvorm die zo duurzaam mogelijk is geproduceerd. King Louie wil vrouwen inspireren hun eigen stijl te vinden en te laten zien wie ze zijn Acties King Louie Sustainable Styling Masterclass Onze styliste geeft…