Essenza

Bij ESSENZA HOME willen we dat iederéen lekker kan slapen. Niet alleen jij, met behulp van ons zachte beddengoed en fijne pyjama’s, maar ook de mensen die in onze productieketen werken. Wij werken daarom hard aan een eerlijke en duurzame toekomst.

Acties

INSTA LIVE SESSIE MET MVO-MANAGER – We organiseren op maandag 28 september van 12:00 tot 12:30 een live sessie op Instagram met onze MVO-manager. Zij vertelt hierin meer over onze inspanningen op het gebied van MVO en beantwoordt live de vragen die binnenkomen. Vragen kunnen van tevoren ook ingezonden worden per mail, chat of social media.

DEEL VAN OPBRENGST DUURZAME ARTIKELEN VOOR GOED DOEL – Van de opbrengst van alle duurzame artikelen die tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week verkocht worden, gaat een deel naar goede doelen. We hebben voor de volgende projecten gekozen: Project Plastic Soep van WWF (richt zich op educatie, verbetering van afvalinzameling en de verwerking daarvan) en Stichting Dar-Ul-Sukun (een tehuis in Pakistan voor ouderen en gehandicapten die geen familie meer hebben of verstoten zijn door hun familie).

MAAK VAN JE OUDE LAKENS HIPPE MONDMASKERS – Op ons blog (www.essenzahome.nl/inspiratie/magazine) delen we patronen en stap-voor-stap instructies over hoe je van je oude lakens mooie stoffen mondmaskers en handige shopping bags kunt maken. Zo geef je je oude lakens een nieuw leven! Blog wordt in die week gepubliceerd.

De DSFW 5 FAQ’s

Als lid van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel werken we al een aantal jaren hard aan het verduurzamen van onze producten als ook onze supply chain. Eén van de belangrijkste stappen die wij zetten is het vergroten van het aandeel van duurzame materialen binnen onze collectie, denk hierbij bijvoorbeeld aan biologisch katoen en Tencel™. Daarnaast zijn we hard op weg al onze verpakkingen PVC-vrij te maken. Een ander belangrijk speerpunt in ons MVO-beleid is ketentransparantie: waar wordt het product gemaakt en wie werken er allemaal aan mee, van de ruwe katoen tot aan het eindproduct. Door inzicht te verkrijgen in de hele keten, kunnen we ervoor zorgen dat de werk- en milieuomstandigheden bij alle schakels in de keten in orde zijn. Dit doen we onder andere met behulp van audits (BSCI).

In onze winkels kunnen we je daar alles over vertellen. Duurzame artikelen herken je bovendien aan de certificeringen op de verpakking of het kaartje van het artikel. Zo vind je op artikelen van biologisch katoen bijvoorbeeld het GOTS-logo terug. In onze webshop kun je duurzame artikelen makkelijk vinden door de filter ‘duurzamere keuze’ aan te zetten. Of neem een kijkje op deze pagina: https://www.essenzahome.nl/inspiratie/duurzaam-design

Je kunt altijd contact met ons opnemen als je meer wilt weten over de specifieke arbeidsomstandigheden van een bepaald product. We vertellen je hier graag over. In principe sourcen we alles verantwoord, dit is ook een van de doelen waar we samen met de andere leden van het convenant naar streven.

Voor alle producten die we maken stellen we hoge kwaliteitseisen zodat je lang plezier hebt van jouw aankoop. Daarnaast kun je kiezen voor duurzamere materialen zoals biologisch katoen en Tencel™, maar bijvoorbeeld ook voor digitaal geprinte artikelen. In ons MVO jaarverslag van 2019 lees je waarom deze een lagere impact hebben op het gebruik van water, energie en chemicaliën: https://www.essenzahome.nl/mvo-jaarverslagen

Ieder artikel is voorzien van onderhoudsinstructies waarin je kunt lezen hoe je het artikel het beste kunt behandelen. Bij onze dekbedovertrekken vind je ook altijd een extra kaart met tips hoe je je dekbedovertrek zo lang mogelijk mooi houdt, deze tips delen we hier graag met je: https://www.essenzahome.nl/inspiratie/dekbedovertrek-wassen-en-onderhoud-tips

Locaties

ESSENZA HOME Brand Store
Oude Boteringestraat 11

9712 GB Groningen

ESSENZA HOME Outlet Store (Batavia Stad Fashion Outlet)
Bataviaplein 300
8242 PN Lelystad

Bij ESSENZA HOME willen we dat iederéen lekker kan slapen. Niet alleen jij, met behulp van ons zachte beddengoed en fijne pyjama’s, maar ook de mensen die in onze productieketen werken. Wij werken daarom hard aan een eerlijke en duurzame toekomst. Acties INSTA LIVE SESSIE MET MVO-MANAGER - We organiseren op maandag 28 september van…