Babyface

Een duurzame toekomst voor kinderen. De toekomst is van hen die durven te dromen en de wereld ontdekken. Wij willen jou helpen op avontuur te gaan, grenzen op te zoeken (en er af en toe overheen te gaan).

De DSFW 5 FAQ’s

Wij geloven dat je met elkaar meer bereikt, dat je elkaar inspireert en motiveert om verder te komen. Babyface maakt deel uit van een grotere organisatie, namelijk retailservice organisatie Euretco en EK Servicegroup.

In 2019 heeft Babyface een MVO-beleid opgesteld. Wij doen wereldwijd zaken. Dit is goed voor banen, vernieuwing en economische groei, maar brengt ook risico’s met zich mee. Met een MVO-beleid spannen wij ons in om risico’s op misstanden op te sporen en aan te pakken. Hiervoor is het belangrijk dat we weten waar onze producten worden gemaakt, tot aan het katoenveld toe.

Wij dromen van een mooie toekomst waar alle kinderen gelijke kansen hebben om zichzelf te ontwikkelen. Dat ze kunnen ontdekken wie ze zijn, op eigen benen staan en hun eigen toekomst kunnen bepalen. Een mooie toekomst is ook een groene toekomst. Daarom zorgen we ook goed voor de natuur en de planeet als we jouw kleding maken.  Na gedegen risico-onderzoek hebben wij de volgende vijf focusthema’s als prioriteit aangemerkt:

1 Geen kinderarbeid

2 Leefbaar loon voor fabrieksarbeiders

3 Duurzame materialen

4 Circulariteit

5 Verminderen van CO2, water, energie en chemicaliën

Wij zijn vol enthousiasme en nieuwsgierigheid met onze projecten bezig om weer een stapje verder te gaan. Van proberen kan je leren, is ons motto.

Steeds meer artikelen uit onze collectie zijn voorzien van een duurzaam certificaat. Dit helpt ons bij het verminderen van risico’s in de productieketen. Zo waarborgt het GOTS certificaat dat het artikel hoofdzakelijk bestaat uit biologisch katoen en dat het milieuvriendelijk en sociaal verantwoordelijk geproduceerd is. De artikelen met OEKO-TEX standard 100 en REACH (EC 1907/2006) logo zijn vrij van schadelijke chemicaliën en veilig in gebruik.

De meest duurzame keuze blijft nog altijd dat jij en je kind blij zijn met de aankoop en het lang en met plezier kan dragen. En als je kind er dan uitgegroeid is, de kleding kan doorgeven aan broertjes of zusjes. Hier hebben wij namelijk al rekening mee gehouden door stoffen van hoge kwaliteit te gebruiken. 

Om een pasgeboren baby een veilig en verantwoord Babyface-pakje te laten dragen hebben vele mensen hier met liefde aan gewerkt. Elke schakel in de productieketen voegt iets moois toe aan onze producten. Maar elke schakel brengt ook mogelijke risico’s met zich mee die een negatief effect kunnen hebben voor de mens en het milieu.

Door voortdurend onderzoek te doen en gesprekken te voeren proberen wij alle mogelijke risico’s in kaart te brengen. Stap voor stap creëren we meer inzicht, steeds dieper de keten in. Door samenwerkingen met NGO’s, lokale organisaties en andere deskundigen werken we aan het verbeteren en voorkomen van risico’s.  We maken stap voor stap een mooie ontwikkeling door. Wij zijn trots op de stappen die we vanaf 2019 gezet hebben:

1. nieuwe gedragscode opgesteld en ondertekend door leveranciers

2. eerste start inzichtelijkheid van de productieketen gemaakt

3. meer duurzame stoffen in onze collecties, in 2019 is 35% van onze hele collectie gemaakt van duurzame materialen

5. mogelijke risico’s in kaart gebracht

6. samenwerking met mensenrechtenorganisatie Arisa gestart om samen arbeidsomstandigheden in de fabrieken in India te verbeteren

Het kind en zijn toekomst staan bij ons centraal. Niet alleen het kind dat onze kleding draagt, maar ook de kinderen van de mensen die die kleding maken. De toekomst die wij voor ons zien, is een duurzame toekomst. Wij willen daaraan bijdragen door op een verantwoorde manier onze kleding te maken.

Ontwikkeling van het kind

Als baby-en kindermerk wil Babyface bijdragen aan de ontwikkeling en vaardigheden van kinderen. Kinderen zijn onze toekomst. Daarom willen wij niet alleen zelf goed voor de wereld zorgen, maar willen en kunnen we hen ook helpen om de wereld te ontdekken, op eigen benen te staan en te ontdekken wie ze zijn. De wereld kent veel ongelijkheid en niet alle kinderen krijgen gelijke kansen op een mooie toekomst, zowel hier in Europa als in de landen waar onze producten gemaakt worden. In ons duurzaamheidsbeleid zijn geen kinderarbeid en een leefbaar loon (voor de ouders) en ontwikkelvaardigheden voor kinderen de belangrijkste pilaren.

Circulariteit

Wij willen bijdragen aan een duurzame planeet voor toekomstige generaties. Dit betekent verantwoord omgaan met grondstoffen, energie en water. Duurzame materialen zijn hierin belangrijk, maar we gaan nog een stap verder: het verminderen van ons bedrijfsafval, ons gebruik van chemicaliën, de introductie van hergebruikte en herbruikbare materialen, het mogelijk maken van hergebruik van onze kleding en ook het introduceren van nieuwe business modellen. Stap voor stap introduceren we in de keten een circulaire bedrijfsvoering.

Bewustwording & educatie

Een duurzame toekomst vraagt om verandering waarin iedereen meedoet. Ook jij als consument speelt een belangrijke rol in de overgang naar een sociale en groene economie. Wij willen kinderen bij dit onderwerp betrekken – op een speelse en avontuurlijke manier natuurlijk – zodat zij ook leren hoe ze op een goede manier omgaan met mens en natuur. Het is tenslotte hun toekomst.

Wij van Babyface besteden veel aandacht aan de keuze van de stoffen, zodat kinderen en de ouders onbezorgd kunnen genieten en lang plezier hebben van hun aankopen. Wij adviseren om de kleding op lage temperatuur (30 c) te wassen. Hardnekkige vlekken zijn eenvoudig te verwijderen met hulp van de natuur. Is de pasta vooral op het shirt van je kind gekomen in plaats van in het mondje? Geen zorgen, hang het shirt buiten en laat de zon zijn werk doen.  Was kleding altijd binnenste buiten en sluit ritsen zodat de stof hier niet achter kan blijven haken.

Een duurzame toekomst voor kinderen. De toekomst is van hen die durven te dromen en de wereld ontdekken. Wij willen jou helpen op avontuur te gaan, grenzen op te zoeken (en er af en toe overheen te gaan). De DSFW 5 FAQ's 1. Benieuwd welke stappen wij zetten richting verantwoorde mode? Wij geloven dat je…