20BO

Het merk 20BO staat voor het creëren van een stijlvolle maar duurzame levensstijl. Hoogwaardige maar duurzame materialen worden gebruikt om de kwaliteit, professionaliteit en comfort te kunnen waarborgen.

Acties

Bij besteding van minimaal €100 krijgt u een gratis 20BO shopper cadeau. Bij besteding van minimaal €200 krijgt u een 20BO portemonnee gemaakt van exclusief duurzaam ananasleer cadeau. Wij willen u graag kennis laten maken met de 20BO collectie.

De DSFW 5 FAQ’s

20BO werkt enkel met duurzame materialen, zo zijn onze stoffen van gerecyclede garens of stoffen met een duurzaamheidskeurmerk. We proberen onze stoffen en fournituren zo veel mogelijk in Europa in te kopen en letten hierbij op duurzaamheidskeurmerken van de fabriek. Wanneer we gebruik maken van gerecyclede materialen gebruiken wij een blend van gerecycled katoen met gerecycled polyester. Dit behoudt de stevigheid van de stof zodat de kleding meerdere seizoenen gedragen kan worden. Onze shirts zijn gemaakt van nieuwe grondstoffen, hierbij letten we erop dat de materialen van biologische aard zijn en een keurmerk bezitten. Daarnaast letten we erg op met het uitkiezen van de fournituren, de 20BO knopen zijn bijvoorbeeld GOTS gecertificeerd. Ten tweede heeft 20BO weinig of geen voorraad, we produceren een showroomcollectie en vervolgens produceren we op bestelling. In de toekomst gaat 20BO steeds meer gebruik maken van innovatieve technieken zoals het 3D-printen van onze knopen. Ook werkt 20BO naar een circulaire bedrijfsvoering waarin materialen telkens hergebruikt kunnen worden, dit hopen we over twee jaar te realiseren.

Duurzaamheid is bij 20BO vanzelfsprekend. Er zijn geen kledingstukken te koop die niet duurzaam zijn van materiaal of op de wijze van productie.

De gehele 20BO collectie wordt vervaardigd in ons eigen atelier in Tilburg, daar zijn we trots op! Vele merken produceren in lageloonlanden maar wij vinden goede arbeidsomstandigheden en eigen productie zeer belangrijk. Vanaf januari 2021 zal de opening zijn van de 20BO ‘Experience room’ en mogen onze klanten een kijkje nemen in de ‘keuken’ onder het genot van een luxe arrangement. Beleving, het creëren van bewustzijn en transparantie staat bij 20BO centraal. We bieden dus de mogelijkheid om écht te komen kijken hoe jouw kledingstuk wordt geproduceerd.

Door trends te observeren en in te spelen op bewegingen en veranderingen in de maatschappij is 20BO een erg innovatief bedrijf waarbij duurzaamheid één van de belangrijkste pijlers is. Materialen worden met zorg uitgekozen. Hierbij worden hoge eisen gesteld en wordt er rekening gehouden met de behoefte aan comfort, zo maakt 20BO steeds meer gebruik van duurzame stretch materialen. Daarnaast wordt ieder kledingstuk met veel aandacht vervaardigd en wordt de hoogste kwaliteit gewaarborgd. Omdat we het productieproces in eigen hand hebben, gaat 20BO voor perfectie en kan de kleding gepersonaliseerd- en aangepast worden aan de gewenste lengtes voor uw lichaamsverhoudingen. Wanneer het kledingstuk na een aantal seizoenen zijn pracht verliest mag het kledingstuk weer bij 20BO worden ingeleverd. Wij kijken in welke staat het kledingstuk is en zullen dit item tweedehands verkopen of uit elkaar halen en vervaardigen tot iets anders. Afval bestaat niet!

Belangrijk voor het behoud van kwaliteit is het goed doornemen van het carelabel. In het algemeen is het beter de kleding zo min mogelijk te wassen maar ook eens buiten te laten luchten. Wanneer er geen zichtbare vlekken te zien zijn, is dit een goed alternatief. Was de kleding op maximaal 30 graden, binnenstebuiten en met dezelfde kleuren. De emblemen die wij gebruiken zijn extra stevig bevestigd zodat deze tijdens een wasbeurt niet los zullen laten. Maak het liefst geen gebruik van de droger, dit is slecht voor het behoud van de stretchkwaliteit, daarnaast krimpen stoffen hierdoor veel sneller. Het gebruik van de droger is daarnaast niet-duurzaam. Beter niet doen dus!

Daarnaast is het erg belangrijk een microplastics-filter te gebruiken. Bekijk hieronder het filmpje, hierin wordt zeer goed uitgelegd waarom dit zo belangrijk is.

https://vimeo.com/331993062

Het merk 20BO staat voor het creëren van een stijlvolle maar duurzame levensstijl. Hoogwaardige maar duurzame materialen worden gebruikt om de kwaliteit, professionaliteit en comfort te kunnen waarborgen. Acties Bij besteding van minimaal €100 krijgt u een gratis 20BO shopper cadeau. Bij besteding van minimaal €200 krijgt u een 20BO portemonnee gemaakt van exclusief duurzaam…