Dutch sustainable fashion in week in Haarlem

Velen vinden het leuk om nieuwe kleren te kopen, maar het is goed om daar eerst over na te denken. Want de kledingindustrie is op de olie-industrie na de meest vervuilende ter wereld. Ieder jaar komt er 35 miljard kilo aan kleding bij op de wereld, terwijl 40% daarvan ongedragen wordt weggegooid. In Haarlem gooien we ieder jaar 1 miljoen kilo kleding weg. Dat moet en kan anders.

Tijdens de Dutch Sustainable Fashion week halen Haarlemse ondernemers alles uit de kast om jou te helpen bij het maken van duurzame kledingkeuzes.

Expositie kleed je goed

Ontdek van alles over kleding!  In de expo zijn interessante feitjes verwerkt en je kunt leuke opdrachten doen. Wist jij bijvoorbeeld dat er voor het maken van een T-shirt wel 2700 liter water nodig is en voor één spijkerbroek maar liefst 7000 liter! Dat is evenveel water als je nodig hebt wanneer je honderdzestig dagen lang zes minuten doucht! Bizar, toch!

Kijken en doen
Onze expositie is voor alle leeftijden. Zo zijn er leuke opdrachten zoals op kledinglabels kijken waar kleding vandaan komt en textiel sorteren. Het gaat in op de (helaas) negatieve aspecten van de textielindustrie én wat je zelf kunt doen om op een goede manier met kleding om te gaan. 

Waar en wanneer
De expositie Kleed-je-goed is gratis te bezoeken in het Kweekcafé in de Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem. Het café is alle dagen geopend, behalve dinsdag en donderdag. Schoolgroepen kunnen reserveren door een mail te sturen naar nme@haarlem.nl.

Tiesjurt

Wij zijn van mening dat het ondersteunen van creativiteit, het aanmoedigen van contact met de gemeenschap en het bevorderen van duurzaamheid en mensenrechten belangrijke manieren zijn om de wereld te helpen een betere plek te worden. Onze T-shirts, kleding, lifestyle-accessoires en hoe wij Tiesjurt runnen zijn allemaal uitingen van die overtuiging.

Come create with us!

Maya Angelou zei ooit ”creativiteit is onuitputtelijk. Hoe meer je het gebruikt, hoe meer je ervan krijgt.” 

Schuif aan in ons atelier
Dus laat je handen spreken en schuif aan in ons atelier. Gedurende de hele Dutch Sustainable Fashion Week kun je bij ons aan de grote tekentafel je creativiteit de vrije loop laten. Maak een mooi ontwerp om mee naar huis te nemen of laat het door ons printen op een TIESJURT gemaakt van 100% bio katoen waarvan de makers onder goede werkomstandigheden een eerlijke loon hebben ontvangen om zo een menswaardig bestaan op te bouwen. 

Speciaal voor de jonkies
Voor de jongsten onder ons (basisschoolleeftijd) hebben we 4 uurtjes gereserveerd op de woensdagmiddag 12 oktober tussen 13:00 en 17:00 uur. Meld ze aan via onze website zodat ze in alle rust een fijn plekje hebben om te creëren. www.tiesjurtconcept.com

Sûr Atelier

Wij zijn Sûr Atelier en ontwerpen Slow Fashion voor vrouwen en mannen die bij willen dragen aan een positieve sociale impact in de maatschappij. Onze makers zijn allen Nieuwe Nederlanders met een ongelooflijke passie voor hun ambacht. Samen werken wij aan eigentijdse collecties, waarin wij gebruik maken van kwalitatief mooie & natuurlijke materialen.

Fashionshow en workshop
Tijdens de DSFW hebben wij op 8 Oktober een hele speciale dag gepland! Er zijn hapjes en drankjes en we presenteren de nieuwe wintercollectie op een catwalk door de winkel.  Ook kun je op 8  oktober aanschuiven bij een leuke workshop waarbij je een mooi armbandje kunt leren maken. De workshop is doorlopend en je hoeft je niet aan te melden.

Brandmission

Kledingboetiek BrandMission biedt een ruime collectie met uitsluitend duurzame mode merken. Van stijlvolle blousjes en chique pantalon tot stoere jeans en een paar hippe Veja sneakers. Alle merken hebben een eigen uniek verhaal, maar allemaal maken ze een bewuste keuzes voor duurzame stoffen en eerlijke productie. Eigenaresse Lonneke kan je alle ins en outs vertellen over duurzame stoffen, duurzame kledingmerken en waar je als consument op kunt letten. De collectie in Haarlem is vooral gericht op vrouwen, maar er is ook inmiddels een uitgebreide herencollectie in de 2e winkel in Amsterdam, Haarlemmerstraat en in de webshop: www.brandmission.nl. 

BrandMission x Maureen Riley Styling: Laat je stylen door Maureen
Wil jij meer weten over duurzame mode? Wil jij geïnspireerd worden door verschillende kledingstijlen en leren combineren om zoveel mogelijk uit je garderobe te halen? Kom dan naar de BrandMission stylingavond op donderdag 13 oktober tijdens de Dutch Sustainable Fashion Week.

Maureen laat je zien welke kleding goed bij jouw figuur passen en leert je hoe je diverse items met elkaar kunt combineren en stylen. Meer informatie over Maureen: https://www.maureenriley.nl/

Tijd: inloop vanaf 19.15, start korte presentatie 19.30 uur tot hoe laat jij wilt.
Aanmelden: www.brandmission.nl/stylingavond Deelname aan de BrandMission stylingavond is gratis. Om iedereen goed te kunnen adviseren zijn er maar een beperkt aantal plekjes, dus vol = vol. 

Yoga Specials

YogaSpecials heeft voor jou een bijzondere en zéér uitgebreide collectie heren & dames yogakleding. Voor yoga zéker, maar net zo goed voor andere activiteiten, een dagje thuiswerken… voor op de bank…de stad…het strand.. het bos…of waar dan ook.

Ruil je oude yogamat in en krijg 10% korting op een KURMA mat
Lever in tijdens de DSFW je oude yogamat in bij Yoga Specials, Kleine Houtstraat 92 en ontvang 10% korting op een nieuwe KURMA mat. Met een KURMA mat koop je één van de meest duurzame yogamatten. Wij zorgen voor de meest milieuvriendelijke recycling van je oude mat via ContinuOM Collective, zodat we de berg afgedankte yogamatten zo klein mogelijk maken!

Routekaart Haarlem

Download deze kaart