WOLWAARDE – Wat zou jij doen met wol?

Hoge Woerdplein 1, Utrecht, Nederland

De wol van de honderdduizenden Nederlandse schapen wordt tegenwoordig voornamelijk gezien als een bijproduct of zelfs restafval. Opvallend, want juist dit natuurlijke biologisch afbreekbare materiaal is een waardevolle grondstof voor verschillende sectoren en producten.

In de Wolwaarde pop-up tentoonstelling presenteert Fibershed Nederland het Wol Cascade systeem; Van hoogwaardige kleding en cosmetica, via beddengoed, interieurtextiel, kunst, decoratie, geluidspanelen en woning-/dakisolatie tot wolkorrels voor in de tuin en ook in technologische en industriële innovaties zoals elektrische auto’s en luchtfilters wordt steeds vaker wol toegepast.

Wol kan een antwoord bieden aan de groeiende vraag naar duurzame en circulaire grondstoffen en tegelijkertijd bijdragen aan natuurherstel, biodiversiteit en een gezonde bodem.

De Wolwaarde pop-up tentoonstelling biedt een breed overzicht van Wol in Nederland en toepassingen in verschillende sectoren. Je krijgt er meer inzicht in de verschillende wolkwaliteiten en informatie over de diverse verwerkingsmogelijkheden en de veelzijdige eigenschappen van wol.

Van 10-16 Oktober 2022 staat de Wolwaarde pop-up tentoonstelling in Castellum Hoge Woerd.

 

Doe mee aan de Dag-van-de-Wol Prijsvraag!

Bezoek de Wolwaarde pop-up tentoonstelling en laat je inspireren door de bijzondere en veelzijdige eigenschappen van wol. Verras ons met jouw creatieve, innovatieve idee voor een nieuwe toepassing. Met een vakjury selecteren we het beste idee en gaat het team van de Dag van de Wol er samen (met jou) mee aan de slag. Daarnaast maak je kans op een leuke wollige verrassing!

Inzenden kan tot en met 30 oktober via: PRIJSVRAAG WOLWAARDE

 

Deze prijs vraag is een initiatief van de Dag van de Wol en wordt ondersteund door VVS (vereniging van speciale schapenrassen) en mede mogelijk gemaakt door KOS (Keten Organisatie Schapenhouderij) in co-creatie met Fibershed Nederland, Pleed, Ecoras, Beatriz Waanders, het Hollands Wol Collectief en met dank aan alle organisaties en vrijwilligers die bij hebben gedragen. Voor meer informatie bezoek ook de website van Dag van de Wol.

De Wolwaarde pop-up tentoonstelling in Castellum Hoge Woerd wordt ondersteund met een bijdrage uit het Initiatieven Fonds van de Gemeente Utrecht. 

 

Features
Business Event
Gratis Entree
Gratis Parkeren
Indoor Event
Official DSFW Event
Op Uitnodiging
Outdoor Event
Voor o.a. Kinderen
Datum & Tijd
Startdatum:
10/10/2022
Einddatum:
16/10/2022
Starttijd:
10:00
Eindtijd:
17:00
Related Listings