Speel het spel ‘Van katoenbolletje naar circulaire jeans’

Heb je er ooit over nagedacht hoe je zo lang mogelijk met je kleding kan doen? Download gratis het spel ‘Van katoenbolletje naar circulaire jeans‘ en leer hier veel meer over. Het spel is voor klein en groot.

Download hier het spel!

Het spel is destijds gemaakt door Daniëlle Schouten en MUD Jeans ter gelegenheid van het boek De wereld van kleding.

Het boek is gemaakt voor basisschoolleerlingen en geeft een kijkje in de wereld van de kledingindustrie.  Een industrie die veel impact heeft op ons milieu. Er wordt veel water gebruikt bij het maken van kleding. Voor het maken van 1 spijkerbroek wordt ongeveer 7.000 liter gebruik (dat is voor jou ongeveer 140 dagen, 6 minuten douchen). Voor 1 circulaire jeans gebruiken ze slechts 581 liter water!

Bovendien wordt er ook nog eens veel kleding weggegooid en zelfs verbrand! Dat is zonde want van kleding, ook oud en kapot kunnen we weer nieuwe kleding maken. Tijd dus om eens goed te kijken naar de kleren die je hebt, en sowieso na te denken over hoe je zuiniger met kleding om kunt gaan.  We wensen je veel speelplezier!

Boek De wereld van kleding – Met een oplage van 5.000 exemplaren is het boek inmiddels uitverkocht (de laatste exemplaren zijn bewaard voor in de leskoffer welke je kunt bestellen). Het boek is te leen bij ruim 200 openbare bibliotheken en verkrijgbaar als e-book. De studenten van de samenwerkende Pabo’s hebben het boek destijds cadeau gegeven aan basisscholen namens de Duurzame Pabo. Tevens is het boek te leen via de bibliotheken van de samenwerkende Pabo’s.

Interesse om ook iets te doen met educatie over dit onderwerp of interesse in de leskoffer? Mail naar danielle@waardeerjekleren.nl

Features
Business Event
Gratis Entree
Gratis Parkeren
Indoor Event
Official DSFW Event
Op Uitnodiging
Outdoor Event
Voor o.a. Kinderen