Plan(e)t Proof

Kalverstraat 203, 1012 XC Amsterdam, Nederland
Kleine inzage in de wereld van mogelijkheden met natuurlijke zelfgemaakte verf in combinatie met oude jeans omgetoverd tot elegante collectie door JUDITHvanvliet x Love&Linger

Op 7 oktober presenteert Judith van Vliet, in samenwerking met Love&Linger, haar nieuwe collectie Plan(e)t Proof. Bij elke collectie onderzoekt Judith een aspect uit de mode, dat volgens haar op een duurzamere manier kan. Deze keer heeft zij het verfproces onder de loep genomen. Het verven van kleding in de fast fashion is erg vervuilend, zowel voor mens als milieu. Als alternatief is Judith gaan kijken wat er mogelijk is met natuurlijke verfstoffen. Zij heeft haar eigen verfstoffen gemaakt van planten, bloemen en keukenafval en hiermee haar (duurzame) stoffen geverfd en bedrukt. Naast deze stoffen heeft zij ook gebruik gemaakt van oude jeans ter contrast. Vervolgens heeft zij deze stoffen vervaardigd tot een minicollectie van 6 outfits, die de mooie kleuren van natuur laten zien, en zeker geen suffe uitstraling hebben, maar echte high fashion is.

De collectie zal getoond worden op vrijdag 7 oktober in de oude V&D op de Kalverstraat (Amsterdam). De presentatie zal een levende expositie zijn van 16.00 uur tot 18.00 uur.

Fotografie door Monica Stuurop

Features
Business Event
Gratis Entree
Gratis Parkeren
Indoor Event
Official DSFW Event
Op Uitnodiging
Outdoor Event
Voor o.a. Kinderen
Datum & Tijd
Startdatum:
07/10/2022
Einddatum:
12/10/2022
Related Listings