Expositie Kleed je goed

Kweekcafé - Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem, Nederland

Ontdek van alles over kleding!  In de expo zijn interessante feitjes verwerkt en je kunt leuke opdrachten doen. Wist jij bijvoorbeeld dat er voor het maken van een T-shirt wel 2700 liter water nodig is en voor één spijkerbroek maar liefst 7000 liter! Dat is evenveel water als je nodig hebt wanneer je honderdzestig dagen lang zes minuten doucht! Bizar, toch!

Velen vinden het leuk om nieuwe kleren te kopen, maar het is goed om daar eerst over na te denken. Want de kledingindustrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Het is daarom goed om voordat je iets gaat kopen te checken of je het wel nodig hebt. In iedere klerenkast hangen en liggen heel veel niet (of bijna nooit) gedragen kledingstukken. En als je kleren te klein, kapot of niet leuk meer zijn; wat doen je dan? Gooi jouw kleren niet bij het restafval, want dan wordt het verbrand en heeft niemand er nog wat aan.  

Kijken en doen
De expositie is voor alle leeftijden. Zo zijn er leuke opdrachten zoals op kledinglabels kijken waar kleding vandaan komt en textiel sorteren. Het gaat in op de (helaas) negatieve aspecten van de textielindustrie én wat je zelf kunt doen om op een goede manier met kleding om te gaan. 

 
Waar en wanneer
De expositie Kleed je goed is gratis te bezoeken in het Kweekcafé in de Haarlemmer Kweektuin, Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem. Het café is alle dagen overdag geopend, behalve dinsdag en donderdag. Schoolgroepen kunnen reserveren door een mail te sturen naar nme@haarlem.nl.
 
Deze expositie is ontwikkeld door Daniëlle Schouten (maakster van het onderwijsboek De wereld van kleding en de leskoffer Op weg naar circulair textiel), het Zaans Natuur en Milieu Centrum (ZNMC) en vormgever Marcel Weenink. 
 
Interesse om ook iets te doen met educatie over dit onderwerp mail naar danielle@waardeerjekleren.nl
 
Features
Business Event
Gratis Entree
Gratis Parkeren
Indoor Event
Official DSFW Event
Op Uitnodiging
Outdoor Event
Voor o.a. Kinderen
Datum & Tijd
Startdatum:
09/09/2022
Einddatum:
13/11/2022
Starttijd:
00:00
Eindtijd:
17:00
Related Listings