DSFW & TikTok

Nederland
Swap your wardrobe
Tijdens een offline event op zaterdag 25 september, worden er diverse workshops gegeven en ook online vinden leerzame tutorials plaats die te volgen zijn op TikTok via de hashtag #FashionRevolution.
Het programma tijdens de DSWF x TikTok bestaat onder andere uit een workshop ‘print design’ met Stieglitz, een sneaker customisation workshop met Charlotte Bienen en een on-going digital collection presentation van designer Meggie van Zwieten. De ‘Swap your wardrobe’ met Thomas Vermeer laat zien hoe ruilen van kleding ook een effectieve manier is om duurzaam  om te gaan met mode.

Dutch Sustainable Fashion Week gaat samenwerking aan met videoplatform TikTok
Het doel is om de fast-fashion trend te doorbreken met creatieve en leerzame content

Amsterdam, 21 september 2021 – De Dutch Sustainable Fashion Week (DSFW) gaat de samenwerking aan met TikTok, het toonaangevende platform voor mobiele korte video’s, om het bewustzijn over duurzame mode te vergroten en de fast-fashion trend te doorbreken. DSFW werkt samen met bekende en upcoming mode-ontwerpers om hun activiteiten digitaal uit te breiden en de TikTok community te leren over de waarde van kleding. Naast online activitaties, vindt er ook een exclusief event plaats waarbij  bezoekers, waaronder TikTok creators, meer leren over de impact van de huidige kledingconsumptie op mens en milieu.

Impactvolle content over duurzame mode
DSFW is hét jaarlijkse event waarin duurzame ontwikkelingen en innovaties zichtbaar worden, om inspiratie op te doen over bewuster kleding kopen en om minder trendgevoelige items aan te schaffen. De focus van de garderobe komt hiermee veel meer te liggen op je identiteit en het maatschappelijke aspect van fashion. TikTok heeft een groeiende community die geïnteresseerd is in fashion en hier dagelijks hun volgers mee entertainen en inspireren.

in de afgelopen twintig jaar is het aantal geproduceerde kledingstukken verdubbeld. Vooral jongeren kopen tegenwoordig steeds meer (goedkope) kleding. Ze groeien op met dit fast-fashion business model. En tegelijkertijd zijn zij de consumenten van de toekomst. Het is belangrijk dat de samenleving zich realiseert welke impact hun aankopen hebben op mens en milieu, en hoe zij als individu met zelfs kleine stappen een enorme impact kunnen maken. Daarom zijn we een samenwerking aangegaan met TikTok en werken we samen met geweldige makers om onze boodschap nog meer impact te geven. We zijn hier ontzettend trots op en kijken uit naar alle mooie content die de DSFW nog meer tot leven brengen!“, aldus Cecile Scheele, initiatiefneemster van de DSFW.

Features
Business Event
Gratis Entree
Gratis Parkeren
Indoor Event
Official DSFW Event
Op Uitnodiging
Outdoor Event
Voor o.a. Kinderen
Datum & Tijd
Startdatum:
25/09/2021
Einddatum:
25/09/2021
Related Listings