Dag van de Wol

Molenwijkseweg, 5282 SC Boxtel, Nederland

Voor de 14keer organiseert de VSS, Vereniging Speciale Schapenrassen op 8 oktober de Dag van de Wol, ditmaal in Boxtel. 
In 2 grote hallen van Hippische Sportvereniging Sint Martinus, laten we zien wat er allemaal mogelijk is. Naast de hal van standhouders die hun creatieve en artistieke producten van wol en de wol zelf in allerlei kleuren en verschijningsvormen laten zien, willen we ook een podium bieden voor meer innovatieve en industriële toepassingsmogelijkheden van wol. Dat podium willen we bieden op het “Wolwaardeplein” een plein van innovatieve bedrijven en ideeën. 

Het breed inzetten van wol levert op verschillende terreinen een bijdrage aan de duurzaamheid en circulaire economie. Daarom hebben, naast de VSS, verschillende partners de handen in elkaar geslagen zoals o.a. Fibershed, Hollands Wol Collectief, Pleed, Keten Organisatie Schapenhouderij – KOS en Ecoras om deze brede toepassingsmogelijkheden van wol voor het voetlicht te brengen.


Op het Wolwaardeplein zult u een overzicht zien van deze toepassingsmogelijkheden van het gebruik van wol als b.v. mestkorrel, isolatiemateriaal in de bouw, als behang aan de muur tot een hoogwaardig design colbertje dat je bijna nooit hoeft te wassen.

 

Dat wol ook ontwerpers en kunstenaars weet te inspireren laten we ook op dit plein zien: Toonaangevende ontwerpers als Christien Meindertsma, Petra Vonk en Beatrice Waanders zullen hier ook zijn.

 

Daarnaast bieden we ruimte aan het uitwisselen van ideeën d.m.v. lezingen en een paneldiscussie waaraan bovengenoemde partijen ook zullen meewerken. 
Voor alle info: www.dagvandewol.nl

Features
Business Event
Gratis Entree
Gratis Parkeren
Indoor Event
Official DSFW Event
Op Uitnodiging
Outdoor Event
Voor o.a. Kinderen
Datum & Tijd
Startdatum:
08/10/2022
Einddatum:
08/10/2022
Starttijd:
10:30
Eindtijd:
17:30
Related Listings